رئیس انجمن تغذیه بالینی ایران گفت: همه گیری چاقی و عوارض ناشی از آن در کشور با سرعت افزایش ۶ درصدی در سال نگران کننده است و تا سال ۱۴۱۴ به جایگاه نهمین کشور چاق در جهان می‌رسیم.

چاقی

به گزارش همشهری آنلاین، محمد نوروزی رئیس انجمن تغذیه بالینی ایران در پنجمین کنگره تغذیه بالینی ایران که در مرکز همایش‌های رازی برگزار شد، به مردم مظلوم غزه اشاره و اظهار کرد: بیش از ۹۶ درصد جمعیت ساکن در غزه با مشکل حاد کمبود غذایی و سوءتغذیه شدید مواجه هستند.

نوروزی افزود: پدیده غیرانسانی گرسنگی اجباری، محاصره غذایی و استفاده از غذا به عنوان تاکتیک جنگی توسط ارتش اسرائیل عمل قطعی جنایت علیه بشریت است و انجمن تغذیه بالینی ایران این جنایت جنگی را محکوم و خود را ملزم به پیگیری قضایی آن می‌داند.

همه‌گیری چاقی در ایران با سرعت افزایش ۶ درصدی در سال

رئیس انجمن تغذیه بالینی ایران گفت: دسترسی به غذای سالم و کافی حقوق اولیه انسان بوده و در واقع جزئی از درمان بیماری است، اما در بیمارستان‌ها به دلیل شیوه زندگی ناسالم، با سوءتغذیه برخی افراد مبتلا به بیماری‌های غیرواگیر مواجه هستیم.

وی ادامه داد: همه‌گیری چاقی و عوارض ناشی از آن در کشور با سرعت افزایش ۶ درصدی در سال نگران‌کننده است و تا سال ۱۴۱۴ به جایگاه نهمین کشور چاق در جهان می‌رسیم.

نقش تغذیه بالینی در ارتقای سلامت

مهدی شادنوس دبیر اجرایی پنجمین کنگره تغذیه بالینی نیز در این همایش گفت: تغذیه بالینی یکی از ارکان اساسی در درمان و مدیریت کلیدی آن در بهبود کیفیت زندگی بیماران و ارتقای سلامت جامعه غیرقابل انکار است.

وی ادامه داد: در این کنگره به نقش تغذیه در بیماری‌های مزمن و حاد، مداخلات تغذیه‌ای در بیمارستان‌ها، استفاده از مکمل‌های تغذیه‌ای و نقش تغذیه در پیشگیری و مدیریت بیماری‌های مختلف پرداخته می‌شود.

شادنوش بیان کرد: یکی از اهداف کنگره ارتقای سطح دانش و آگاهی در حوزه تغذیه بالینی به ویژه در شرایط کنونی که اهمیت تغذیه سالم و نقش آن در تقویت سیستم ایمنی و بهبود شرایط نمایان شده است.

۸ میلیون مرگ با فاکتورهای خطر تغذیه‌ای در سال

افزایش ۳۰ درصدی خطر مرگ با هر ۵ واحد توده بدنی اضافی

همچنین، محمدحسن جوانبخت دانشیار گروه تغذیه سلولی و مولکولی دانشگاه علوم پزشکی تهران در حاشیه این کنگره گفت: حدود ۸ میلیون مرگ سالانه به فاکتورهای خطر تغذیه‌ای منتسب است و به ازای افزایش هر ۵ واحد نمایه توده بدنی، خطر مرگ و میر ۳۰ درصد افزایش می‌یابد.

جوانبخت با بیان اینکه اضافه وزن و چاقی خطر اختلال چربی خون و دیابت نوع ۳ را افزایش می‌دهد و بیش از ۲۰۰ عارضه دارد، تاکید کرد: توصیه می‌شود که افراد چاق ۱۵ درصد وزن خود را کاهش دهند.

اهمیت تغذیه در به تاخیر انداختن پیری

محمد رئیس‌زاده رئیس سازمان نظام پزشکی نیز در این کنگره گفت: در حال حاضر بحث‌های بسیار مهمی در حوزه سلامتی انسان و پیشگیری از روند پیری مطرح است، به طوری که در تحقیقات به اهمیت حوزه تغذیه در جلوگیری از روند پیری انسان رسیده‌اند. مهم‌ترین عاملی که فرایند پیری را در انسان به تاخیر می‌اندازد رژیم غذایی، تغذیه و فعالیت بدنی است.

کمک هوش مصنوعی به رژیم غذایی

رئیس سازمان نظام پزشکی با بیان اینکه یکی دیگر از مزایای حوزه تغذیه تلفیق آن با هوش مصنوعی است. ادامه داد: هوش مصنوعی با آنالیزهای خود می‌تواند نیازمندی‌های تغذیه‌ای را برای انسان مشخص کند. همچنین برای هر فرد رژیم غذایی مختص خود او را برنامه‌ریزی می‌کند.

ایران جزء ۴۲ کشور چاق دنیاست

رئیس‌زاده با اشاره به این موضوع که ایران جزء ۴۲ کشور چاق دنیاست، گفت: با سرعت کنونی رشد چاقی متاسفانه در چند سال آینده جزء کشورهای چهارم و پنجم چاق دنیا خواهیم بود. یکی از دلایل این رتبه نبود رژیم‌های غذایی مناسب برای افراد و بیماران است.

وی افزود: متاسفانه عدد و میزان چاقی و اضافه‌وزن به‌سرعت درحال افزایش است، در حالی که با همکاری پزشکان این حوزه می‌توانیم با رشد این موضوع مقابله کنیم.

کد خبر 891321
منبع: ایرنا

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار بهداشت و درمان

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha